NEMO33 SCOUFFLENYHet NEMO33-team is verheugd de opening te bevestigen van SCOUFFLENY, dit paradijs dat bekend is bij een hele generatie duikers.

De groeve, een voormalige steengroeve van blauwe steen, biedt verschillende platforms en maakt duiken mogelijk voor duikers van elk niveau. SCOUFFLENY is 750 meter lang en 250 meter breed, 15 ha water, een maximale diepte van 44 meter, een paar wrakken om te ontdekken, waaronder een 30 meter hoge metalen structuur (onze Eiffeltoren) en bewaard gebleven onderwaterleven. Er zijn enkele tientallen duiken nodig om het volledig te ontdekken.

De prioriteiten van NEMO33 Scouffleny zullen dezelfde zijn als bij NEMO33 Brussel: VEILIGHEID & COMFORT.

Hiervoor hebben we een boot die op het water zal circuleren en een ziekenboeg met defibrillator en zuurstof.

WIE heeft toegang tot SCOUFFLENY?

Alle sporters en vrienden waarop ze antwoorden. Minimale leeftijd: 10 jaar. Respect voor ROI door iedereen en de betaling van een toegangsprijs zijn de essentiële voorwaarden voor toegang tot de site. Huisdieren (honden etc.) zijn niet toegestaan gezien de classificatie als een gebied van biologisch belang en de nabijheid van wilde dieren die met rust gelaten moeten worden. We hebben veel herten, konijnen, vossen, eekhoorns en roofvogels. Om deze biotoop te beschermen zijn boswandelingen niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor gebieden die als verboden zijn gemarkeerd en die moeten worden gerespecteerd.

WIE kan duiken in SCOUFFLENY?

Alle duikfederaties zijn welkom! Enige verplichting, de absolute naleving van alle veiligheidsinstructies van uw federatie en de R.O.I. door NEMO33 Scouffleny.

OPENINGSDAGEN ?

We gaan NEMO33 Scouffleny in verschillende fases openen. Fase 1 is toegankelijk vanaf zaterdag 8 juli 2023. Vanaf deze datum elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 20.00 uur.

ADRES, hoe SCOUFFLENY te bereiken?

Toegang is alleen mogelijk via: 121 Rue de Nivelles op 7190 Ecaussinnes.

(Breedtegraad: 50°33'10" Noord - Lengtegraad: 4°12'05" Oost).

De poort rechts van 119A is de ENIGE ingang. De uitgang komt langs het pad dat uitkomt bij de watertoren. Het is dus een rotonde die gerespecteerd moet worden. Ga niet via het pad dat bij de Watertoren uitkomt, het is een eenrichtingsstraat, je zou in de verkeerde richting rijden en twee auto's kunnen elkaar niet kruisen op dit smalle pad.

PARKEREN, ruimte voor uw voertuig?

Om carpoolen aan te moedigen, wordt er een parkeerbedrag van 5€ gevraagd per voertuig (max. lengte 6m) dat niet minimaal 2 betalende personen aan boord heeft. Aanhangwagens worden geteld als een auto. Zelfs als de site veel plaatsen toestaat, is het de bedoeling om het aantal auto's op de site te beperken. Dus kom samen met de auto of minibus, de natuur zegt je al bedankt. Campers dienen het terrein voor sluitingstijd te verlaten.

Welke sporten zijn er mogelijk bij NEMO33 Scouffleny?

Duiken in al zijn vormen (fles, apneu, scooter, trimix, nitrox, enz.), triatlonclubs, stand-up paddle (SUP) en kajakken. Geïsoleerd zwemmen is niet toegestaan. In NEMO33 Scouffleny mogen alleen triatlonclubs, met voldoende begeleiding, zwemmen.

Als u SUP of kajak wilt oefenen, kunt u deze zelf meenemen. Anders hebben we een verhuurservice (fase 2 of 3).

STAPPEN

We gaan de site en zijn verschillende diensten in opeenvolgende fasen openen.

Fase 1 heeft toiletten, maar geen kleedkamer, douche of opblaasstation. De volgende fases worden op deze pagina aangekondigd.

PRIJS van toegang tot NEMO33 Scouffleny?

In fase 1 is de prijs per persoon (duiker of begeleider) €15 per dag.

Deze prijs wordt betaald bij de ingang van de site (momenteel geen betaling met kaart).

Met deze prijs kunt u onbeperkt duiken (met respect voor uw gezond verstand en de instructies van uw federatie) vanaf uw toegang tot de laatste lancering om 18.00 uur.

RESERVERING

Op dit moment is reserveren niet nodig.

We zullen binnenkort een online reserveringssysteem plaatsen.

EET DRINK

We zullen een kwalitatieve foodtruck ter plaatse hebben die u tegen goede voorwaarden eten en drinken kan serveren. De ter plaatse bereide producten zijn bijna allemaal lokaal. We nodigen je uit om ze te vertrouwen en aan te moedigen. Zoals in alle restaurants zijn tafels en banken gereserveerd voor foodtruckklanten (picknicken is dus verboden). U zult begrijpen dat de bbq's dat ook zijn.

TOEGANGSVOORWAARDEN (Uittreksels uit de R.O.I. van NEMO33 Scouffleny)

Deelnemers stemmen ermee in zich aan de volgende voorwaarden te houden:

*Deelnemers verklaren:

- in goede gezondheid verkeren en in het bezit zijn van een geldig medisch attest.

- in het bezit zijn van een geldig duikbrevet

- een duikverzekering hebben of bij gebrek daaraan, om de rekeningen te betalen die verband houden met de zorg die ze zouden hebben gekregen.

*Deelnemers verbinden zich ertoe:

-duiken met inachtneming van de duikregels van hun federatie, de R.O.I. van NEMO33 Scouffleny en gezond verstand.

-de site te respecteren en schoon te houden.

- ermee instemmen om gefilmd te worden als onderdeel van surveillance

-om hun duik te organiseren met respect voor de rechten van elke duiker.

Het hele team van NEMO33 Scouffleny heet u van harte welkom en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u een bevoorrecht moment beleeft in dit herontdekte paradijs.

ir John BEERNAERTS

Uitvinder en algemeen directeur van NEMO33 (Brussel, Genève, Scouffleny)